ENERGIEOPSLAG

In het algemeen wordt er ’s zomers veel stroom aan het net teruggeleverd op tijdstippen waarop er weinig vraag is naar energie. Daarnaast wordt er in de winter veel verbruikt terwijl er weinig stroom wordt opgewekt. Dat noemen we een ‘onbalans’ op het energienet. Als je een eigen energieopslagsysteem en een grote aansluiting met teruglevercapaciteit aanlegt, kun je je eigen vraag en aanbod veel beter benutten. En dat is financieel goed voor je portemonnee.

Hoe dat precies werkt en wat je daarvoor nodig hebt, leggen we je graag uit.

Op de momenten waarop er veel stroom geproduceerd wordt, is het gunstig om een batterij op te laden, zelfs als je daarvoor energie moet inkopen. Dat doe je op dat moment namelijk tegen een gunstig, laag tarief. Je hebt dan in feite een eigen energieopslagsysteem. De energie uit deze batterij lever je terug aan het net als er minder stroom voorradig is en de vraag groot is. Je ontvangt op dat moment een hogere prijs dan waarvoor je hebt ingekocht.

Maar moet ik dit allemaal zelf gaan regelen? Natuurlijk niet. Wij begeleiden je hierbij en gaan dit ook voor je beheren, zodat jij je met je eigen werk kunt bezig houden. En zo doet iedereen waar hij goed in is!

OVER PV GROENADVIES

Geen stropdassen of nette schoenen maar werkkleding en modderige poten. De meeste van ons team zijn van echte boeren komaf. Hier zijn wij trots op! Wij gebruiken ons boerenverstand om overzicht te creëren in lastige situaties. Wij nemen alle stappen met je door zodat jij je kan richten op jouw werk en wij je ontzorgen.

meer over pv groenadvies
team pv groenadvies veghel